Verhuizen en opslag: verhuisbedrijf

12 september 2017
 Categorieën: Verhuis & opslag, Blog

Delen

Verhuizen, doe je het zelf? Of schakel je een verhuisbedrijf in?

Verhuizen kan een heel karwei zijn. Natuurlijk ben je eerst druk bezig geweest met het zoeken naar een nieuw huis, maar na deze zoektocht begint het echte werk pas! Misschien moet je het vorige huis gaan verkopen wat tegenwoordig best lastig kan zijn. Of misschien moet je al je verzekeringen nog gaan regelen zoals een inboedelverzekering. Natuurlijk moet je ook niet vergeten om je post op het goede adres te krijgen, internet aan te sluiten, zorgen dat je stroom en water hebt, enzovoorts, enzovoort. Genoeg om aan te denken dus. Het verhuizen zelf zorgt ook voor voldoende stress. Dus waarom zou je dat zelf gaan doen? Vandaag neem ik de voor en nadelen met je door tussen zelf verhuizen of het inschakelen van een verhuisbedrijf.

- Waarom een verhuisbedrijf? Ik kan dat zelf wel! Dit is de zin die je waarschijnlijk heel veel mensen hoort zeggen als ze moeten gaan verhuizen. Meestal denken ze dat als een kast van de bouwmarkt naar huis rijden lukt, het ook vast gaat lukken om een heel huis te verhuizen. De meesten verkijken zich er meestal op hoeveel er overgebracht moet worden. Met alleen een auto gaat dat natuurlijk niet lukken. Aanhangers zijn op veel plekken te huren maar uiteindelijk zal je toch vaker op en neer moeten rijden dan met een vrachtwagen van een verhuisbedrijf. Natuurlijk moet je er ook zelf voor zorgen dat alles heel aan komt. Een stukje van je mooie antieke kast is zo afgebroken bij het in de aanhangwagen zetten als je niet uitkijkt. Het is een hoop gedoe, maar waar doe je het uiteindelijk voor? Uiteindelijk zal iedereen die zelf gaat verhuizen het doen om geld te besparen. Zelf verhuizen is aanzienlijk goedkoper dan het inhuren van een verhuisbedrijf. Het is uiteindelijk aan jou of je het ziet zitten om je in het zweet te werken om wat euro's te besparen.

- Dus toch maar een verhuisbedrijf! Zelf je hele verhuizing regelen kan dus een enorm gedoe zijn, zeker als je naast de verhuizing zelf nog een hoop dingen te regelen hebt voor je nieuwe huis. Mocht je dus de afweging hebben gemaakt om net dat beetje geld te investeren in een verhuisbedrijf, dan zal alles een stuk soepeler verlopen. Het bedrijf komt dan met een vrachtwagen en verhuizers naar je oude locatie en zorgen dat in een dag alles van de ene naar de andere plek is verhuisd. Je hebt er dus geen omkijken naar. De prijs is afhankelijk van de grootte van het huis en of je bijvoorbeeld op een hogere verdieping woont in een flat. Vlotweg Verhuisgroep BV denkt graag met je mee over de ideale verhuizing.